Tuesday, May 5, 2009

En. Abam at 5 month, 1st week


hmm..how time flies..cepatnyer en. abam dah besar. so this is his development for this month. i put this in point form la..senang sket:
  1. aritu aku ada bagitau yang adam takleh pusing badan lagi, kan? but now that is his favourite position! masa nak tido pon mesti nak mengiring macam style orang tua2 tido lak. tapi dia roll over one side jelah. nak rolling betul2 lom terer lagi. still lesen L. then dia suka buat aksi akrobatik macam dalam pic kat atas tu ;p

  2. he loves to babble a lot...mimimi...aggoooo....apa tah lagi. heheh...

  3. he doesn't cry that much anymore when he's wet or hungry. kalau dulu, umah seberang jalan pon leh dengar suara dia tauu...

  4. his attention span is getting longer. i love to show him barney's songs and sesame street's videoclip in youtube. he'll stare the monitor without a blink! berkat susu ada DHA kot. heheh...

  5. his grip is getting stronger. abes rambutku ditarik2. akit ummi tauu

  6. he loves to go out jalan2 in his stroller. dolu2 masa kecik dia tak baper suka.

  7. dah pandai cabut pacifier from mouth, pastu masukkan balik dalam mulut sendiri. kalau pacifier jatuh pon dia pandai kutip sendiri balik dengan tangan atau roll over sampai la pacifier tu masuk mulut dia. ahahha...ada semangat perjuangan budak kecit nih

i think that's about it kot. ni ha pic dia dok tengok barney. ciao!

4 comments:

mrs plain-june said...

ahaks! nuha pun suka buat sit-up camtu. tp sedeyla.. lately nuha kuat nangis la pulok! smlm keriau mak aii.. mcm kena marah teruk ja gaya dia sedey tu. huhuhu..

mrs plain-june said...

eh, lupa.. anak sedara artis sebaya nuha. birth date 12/12, nama cinta. unik kan?

una said...

la..awat tu nuha..cian dia..artis mana? jiran tu ka?

Twendy Tots said...

cinta cintun nama sempoi tui hehe