Friday, October 30, 2009

Secret Revealed....


ayambek! miss me? (cheh, macam selebriti blogger lak ;P) lama sungguh aku tinggalkan arena blogging ni. heheh...nak citer pon taktau nak start dari mana. a lot of story to tell. starting from the 'secret', then outstation to Penang then to KL & Melaka...

oklah, i'll start with the 'secret' first. ramai kawan2 dah tahu sebenarnya pasal ni...just to share the news with you readers (cewahh...) i am soooooooo happy to announce that after a long awaited 2 years, me & bobo are not PJJing (perkahwinan jarak jauh la..) anymore starting from last week!
alhamdulillah...akhirnya Allah s.w.t. makbulkan doa kami....walaupun bobo dapat keje kat Sg. Petani yang amek masa dalam sejam setengah gak nak sampai ke Kangar, at least kitorg dapat gak dok skali sebagai satu keluarga yang complete. nilah namanya berkat kesabaran....syukur sangat... ;D

yang besnya, dia saja2 jer try mintak keje kat kompeni tu. tengok2 diorg panggil intebiu. tak sia2 aku temankan dia sampai terlelap2 dalam kete hari intebiu tu. hehehe....mana taknya, aku tunggu dalam kete dekat 4 jam tau! sibaik bawak magazine Malaysian Women's Weekly. abis khatam satu mag tu sampaikan crossword dalam tu pon aku jawab. sudoku jer aku maleh jawab. hahaha....

aritu yer2 aku ingatkan ada ramai candidates. rupanya dia sorg jer...tak penah aku attend intebiu yang berjam2 camtu. kira berbaloi gakla penantian aku dalam kete sorg2 aritu. heheh...nilah namanya rezeki, kan?

en. abam pon aku tengok makin sronok jer sebab daddy dia dah balik sini for good. yelah, kalau tak, aku sorg2 jelah yang dok layan dia. skang daddy dah balik, bukan main happy lagi dia sebab ada 'mangsa' tambahan untuk digigit. ehehehe...spiking of en. abam, budak kecik tu dah masuk 11 bulan pon...tak sampai sebulan lagi dia dah 1 year! nanti aku post entry pasal milestones dia pulak...
so, tu jelah 'secret' yang aku dok simpan sebelum ni...tanak la citer awal2 sebab takut tak jadi ker aper ker kan...citer pasal outstation, will be in my next entry (bergantung kepada tahap kerajinan ;p).


p/s: kepada kawan2 yang dok ingat aku preggy lagi, tekaan korang salah, tapi doa2kan la yer..kui3....

Wednesday, October 14, 2009

Am I That Old?

haiyaaa....it's almost 4pm today but i just realize that i missed watching Gossip Girl last night! well, actually i've missed watching several episodes already. asal hari selasa jer mesti lupa (or am i nyanyuk already?). but the most surprising part is (at least to me la..) i couldn't recall which tv show i did watched last night! so teribble huh?

anyway, back to Gossip Girl (GG) ;p i think i need to find their dvd or cd (pirated pon takper..muahahaha...) coz i really dig this show. rasa macam still remaja lak bila tengok GG. heheh....berangan jelah...but i'm still a teenager at heart. lagu2 boyband yang dolu2 pon aku suka (kantoi...). Backstreet Boys, 'N Sync, Take That, you name it. hahaha...

perhaps i should put a reminder to watch GG every tuesday on my hp. that'd solve my 'nyanyukness' maybe ;p

speaking of nyanyukness, this morning i smsed bobo to ask him whether he's at his office already coz i need to discuss with him about our 'plan'. what 'plan'? syyy...better keep it secret for now. hehehe...

then, i got a reply email from him saying that he had smsed me earlier to tell his whereabout. when i checked my sms inbox, suddenly i realized that i've already read his sms!

when i told him that i've actually read his sms but i don't remember anything about it, he blame it on the 'asam t*ik idung uncle mendiang' (ala, asam dalam botol kecik yang ada muka founder dia tu...) that i munched everyday throughout the raya days before. hahaha....sedap pulak asam mendiang tu.

moral of the story, do not eat 'asam t*ik idung' anymore. hahaha..bleh gitu?

:(

sedihla...stat arini aku terpaksa tinggalkan en. abam kat cikgu nursery dia sampai ari jumaat. sebabnya, aku kena pi monthly miting kat Putrajaya esok. aku plan nak amek flight pagi esok jer sebab mitingnyer petang. tup2 flight dah full...so terpaksa aku pi KL dari malam ni...

kalau tak, dapatla main dengan en. abam lagi untuk 1 malam. skang ni jadi 2 malam la aku tak jumpa dia... :( nak amek esok pon dah tak sempat sebab flight aku malam. nak tanak terpaksa tinggalkan lagi kat cikgu dia.

pagi tadi seblom kuar umah aku dah pesan kat dia suh behave masa kat umah cikgu. terkebil2 jer mata dia tengok aku dok cakap. macam la paham..hehh...saja aku pesan sebab cikgu dia pon cakap skang ni en. abam makin lasak! now you know. kui3...nak pakaikan diaper pon jenuh berperang tau. boys will be boys...

haih...camni la kan hidup seorang ibu 'tunggul'. i wonder how the single moms out there raise their children solely. tambah2 yang anak ramai. memang patut salute lah! dan aku patut bersyukur sebab ada bobo untuk bergantung harap...

anyway, tak sabar nak tunggu ari jumaat! wait for ummi yer en. abam busyukkk!!

Monday, October 12, 2009

Entry Yang Takder Makna

sebenarnya ada satu 'perkara besar' yang akan terjadi dalam hidup aku sekeluarga tak lama lagi...tapi, nanti2 lah aku share kat sini ;p mana tau kot2 tak jadi...tapi rasanya memang jadi kot. hehehe....can't wait!

oklah, disebabkan aku nak hold dulu story pasal 'perkara besar' tu (chewahh), aku tempek dulu pic2 en. abam yang belum ditempek di mana2 lagi. eksklusip tauu...kui3...
pic2 ni diambil masa kitorg soping raya kat Alor Setar dulu. dalam erti kata lain, pic dah basi la nih ;p

en. abam & mr. ronald


kenangan semasa berambut spikey

muka serius sambil naik kuda

tu jer entryku untuk hari ni. haha...takder makna, kan?

Thursday, October 8, 2009

Penantianku Berakhir

haha...nak tau aku menanti apa? sebenarnya aku dok menanti en. abam leh pegang botol susu sendiri masa menyusu ;p and tadaaa....yesterday was the day!

bagi orang lain mebbe it's not a big deal anak pandai pegang botol susu sendiri. but to me, it is. sebabnya, dah berbulan aku tunggu en. abam pegang sendiri botol masa nyusu. masa dia kecik aku ajar gak tapi dia taknak. still nak ummi yang pegangkan botol. nak bermanja kot. heheh...

semalam aku saja sua botol tu kat dia sebelum dia start nyusu. sebelum ni asal nak nyusu jer aku kena riba dia pastu tunggu la sampai dia abiskan susu. tengok2 semalam dia dah pandai sua puting botol tu sendiri ke mulut. aku pon lepaskan tangan. pastu dia trus nyusu sendiri. yay! dah berjaya!

masa bangun nyusu tengah malam semalam pon aku bagi dia pegang botol sendiri. biar dia prektis. tapi aku still monitor dia la. tu pon ada tumpah2 gak sebab dia nyusu sambil mengiring. hehe...

apa plak next accomplishment budak kici ni nanti yer? hmmm...sama2 kita nantikan ;D

Sunday, October 4, 2009

Testing

Test2...nak try upload vclip lagu feberet by Lenka - "Trouble Is A Friend". Enjoy!

video

Tak Lama Jer Lagi...

.....dah nak besday aku! yang ke berapa, rahsia..haha...macam artis lak ;p and not forgetting en. abam's besday too...hehehe....yup, en. abam was born on the same month as me - November rain ;p aku on the 1st and his on the 25th. tapi kalau ikut starsign lain2. ishh...tabaeklah percaya star2 nih...

aku & bobo plan nak celebrate besday aku & en. abam together gether. dia suh aku yang decide nak celebrate macamana. bagi aku, pegi vacation la bes, kan? dari beli kek dan prezen jer. hehe...tapi kalau leh prezen nak la jugak (dasar tomakninah nyer bini) ;p

mulanya aku teringin nak pegi vacation kat Avillion Resort, Port Dickson. ala, chalet yang leh nampak air laut dari lantai dia tu...pastu shower dia lak jenis open. bes, kan? tapi macam bahya pon ada. kang ada ikan skodeng. hehehe....

tapi disebabkan cuti bobo pon dah tinggal baper ari jer, so tukar plan lak. aku cakap pegi Penang jelah. tapi aku nak dok hotel yang aku suka yakni (yakni pulok) Hotel GrandPlaza Parkroyal kat Batu Feringghi. bilik hotel ni cantik sangat. modern kontemporari gitu...i loike....pastu food dia plak mabeles! buffet breakfast dia saja ada banyak sangat choices. sesuai untuk orang yang suka makan (aku la tu)...

semalam aku saja gugel Hard Rock Hotel yang baru bukak kat Penang. bes memang bes tapi mahal sangat lak. room rate untuk satu malam bilik dia leh dapat untuk 2 malam kat Parkroyal. tak bebaloi la...tapi kalau dapat singgah kedai merchandise dia ok gak, kan?

cuma ada satu masalah, date untuk pegi celebrate cum vacation ni kitorg lom decide lagi. sebabnya weekends dalam bulan November tersangatlah padat! 2nd & 3rd week ada kenduri kawin sepupu bobo. 4th week masa raya haji lak ada kenduri kawin sepupu dan sedara aku. nak pegi 1st week macam awal sangat pulok.

hmm...we'll see how. harap2 jadi la plan kitorg ni. i really need a vacation! cuti raya aritu kira lain yer...hehehe...