Friday, March 26, 2010

Now, Do I Look Prettier?

di tengah2 malam sambil keseorangan di atas tilam yang empuk (sebab en. abam dah tido ;p) rasa malas lak nak tengok tv. takder citer besh pon kecuali Gerak Khas yang kunun besh habih bagi bobo (his fav drama - taste pokcik2 btoi). so, bila dah boring tu suka2 la tukar baju lagi. ehehe...kali ni nampak 'pretty' lak sebab ada riben (i'm so vain! hahah!). dah alang2 tu lehla aku merapik kejap. heheh...


tonite is the 6th nite bobo's away in KL. meaning, dah hampir seminggu aku & en. abam kena tinggal berdua. aku tak berani citer awal2 due to safety reasons. in fact, dalam fb pon aku tak announce. tau jela kan skang ni anasir2 jahat pon ramai yang dah IT savvy gitu. kalau diorg tau ada insan yang lemah boleh jadi victim, tak pasal2 jer kan....nauzubillah....


ouh yer, today i received an email that really makes my day. this person was so thankful & grateful to me coz' i've been helping him in solving his complicated issue. but i guess it's just my job. bak ayat kebiasaan orang gomen 'saya yang menjalankan tugas'. cuma yang aku terharu sangat sebab dia doakan agar Allah mudahkan dan bantu segala urusan aku berlipat ganda lebih dari apa yang aku bantu dia dalam tempoh kesusahan dia baru2 ni (aminnnn....). sometimes small gesture like this just can make our day, don't you think? tak perlu pon bagi prezen material. a simple nice honest email like that is more than enough to motivate you at work the whole day. and that's how i felt today :D


tak cukup dengan tu (perhaps it's just my lucky day kot), one of the staff treat me some kuih bebola ubi kayu just because i'd asked him about that kuih on the other day. 5 biji besar2 lak tu. dinner pon aku makan kuih tu jer. heheh...thanks a lot! nanti2 belanja la lagi yer (banyak cantek muka ahkak). huhuh...


later in the afternoon, one lecturer who just came back from the UK gave me a Victorian Heart Box from Royal Doulton as a gift! it is so pretty...sayang lak nak guna. hehe...

the pic was googled coz i am so lazy to snap the original one. heheh....

am i just lucky today or what? alhamdulillah...nilah yang dikatakan rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. eh, sesuai ker perumpamaan ni? apa2 jelah kan...title entry pon macam tak kena gaya jer. hahah!

oklah, dah lewat dah ni. nak tido lapar pulak. baik aku pegi abiskan bebola2 tu dulu pastu baru zzzzzz....

cau cin cau!

p/s: bobo will be back tomorrow. yeehaaa! dia tanya nak pesan pape tak dr KL? leh tak aku jawab 'nak pesan kasut Clarks yang kita tengok aritu boley?' muahahha...kijam punya minik! (i acah jer, tapi kalau betul2 pon apa salahnya kan? hiks!)

1 comment:

mrs plain-june said...

very pretty!
pst! dapat dok kasut klaq? :p