Thursday, November 26, 2009

ADAM RAYYAN 1st BIRTHDAY!!




alhamdulillah....25th november 2009 is our little darling's 1st birthday! dah besar anak aku...hehehe...aku ingat lagi masa nak deliver adam setahun yang lepas. perasaan bercampur baur. antara excited, takut, letih, happy, blom ready, sakit, you named it, semua ada...tup2 dah setahun si kecik yang notty nih ;p




ni pic raya tahun lepas, adam masih dalam 'inkubator'. heheh...aku due lagi sebulan kot masa ni...



adam sehari lepas lahir. sian tengok tangan kecik2 dah kena cucuk IV tube. masa ni kulit dia merah lagi...bila tengok dia sihat & sempurna, semua sakit masa contraction tu sangat berbaloi..baloi....


masa ni dah encem sikit, nurse sikatkan rambut. eheheh...


adam on 2nd day...still blom discharge sebab aku c-sect. kena bungkus baek punya....

adam at 2 months old. dah pandai senyum...boolat abis!

masa 4 bulan...still boolat ;D daddy tengah mandikan adam atas meja makan tau masa ni. hehehe...

masa ni dah 6 bulan...kami bawak adam jenjalan di Perlis...



dah 7 bulan. baru pandai menyulur masa ni...control idung sket, adam....kui3...



10 days before his 1st birthday. gigi dah 8 batang, rambut still maintain cacak! (p/s: pic ulang tayang yer...hehehe)

on his birthday! ummi & daddy love you soooooo mucho! muacksss.... :-*


adam: 'ummi ni nak enterprem jer...this entry is about me, okeh?' ummi: 'ala, bagi can la kat ummi jap...'



hah, amek...penuh pics adam dalam entry kali ni..hehehe...last nite kitorg 1 family kuar celebrate besday adam kat Maicafe. yang tak senonohnya, ummi & daddy birthday boy yang melantak sakan. birthday boy nyer cuma minum susu dan makan roti sket2. aku la tersilap oder sup. ingatkan Spanish Chicken Soup tu macam sup ayam Campbell dalam tin tu...rupanya macam sup tomato...takleh la bagi adam makan sebab masam sket. last2 cubit2 la roti yang keras tu bagi adam makan...

balik jer umah, pakat pengsan awal sebab dah dekat kul 11. mata dah berat, perut takyah cakapla...kui3...besday kek yang aku beli petang tu pon dah tak larat nak makan..so, simpan makan arini jela. kek pon aku beli 2 slice jer...memang untuk ummi & daddy yang makan sendiri. muahahaha....

budak umur setahun dah pengsan dalam playground cum cot. encik doraemon & mr ulat tu bodyguard dia tiap2 malam ;p

so, that's how we celebrated adam's 1st ever birthday...

TO ADAM,

UMMI & DADDY DOAKAN SEMOGA PANJANG UMUR & MURAH REZEKI...BELAJAR RAJIN2 TAU..BILA BESAR NANTI BOLEH JADI ASTRONOT MACAM DR. SHEIKH MUSZAPHAR. EHEHE....TAKYAHLA, JADI ANAK YANG SOLEH & MANUSIA YANG BERGUNA DI DUNIA & AKHIRAT, OK? WE ALL LOVE U SOOOO MUCH!

LOTS OF LUV,

UMMI & DADDY

p/s: kepanjangan entry kali ini adalah disebabkan oleh mood raya aji yang sedang melanda blogger. sebabnya, takder half day kat opis arini (alasan!) ;p