Saturday, October 8, 2011

Cupcakeku Huduh!

Arini bobo mimpi apa tah tetiba ajak buat cupcake. Being a 'virgin cupcake baker', kami terus redah kedai barang2 kek without a single recipe. Sibaik kat kedai tu ada buku resipi cupcake. So dengan selambanya aku snap resipi vanilla cupcake guna hp jer...huhuh...

Yang mengongnya aku snap tang method jer, tang ingredients tak snap lak! So kenalah gugel resipi lain bila dah balik rumah.

Our 1st attempt memang tak menjadi langsung! Rasa tawar, pastu melimpah keluar dari cup. Memang ntah hapa2 lah! Huhuhu....Sesuai untuk diabetics kot ;p

Dunno what when wrong. Pasni kalau nak buat lagi kompom tak guna dah resipi tu!

Just look at the cupcake pics. Huduh bangat!! Sibaikla still edible. Telan jugakla....

5 comments:

mrs plain-june said...

there's always first time for everything. akak 1st time buat pun hancus gak. ish.. dah berpuluh kali buat pun ada gak yg kena masuk tongsampah!
chaiyok! chaiyok! cubalagi!! :)

EDA said...

beli ja tepung segera wei.. kompem jd & sedap... ;D

una said...

kekta: insyaallah akan dicuba lagi dan lagi dan lagi. hehhe...

eda: tepung instant kompom la mmg menjadi tp kureng thrill la kan? thrill la sgt ;p

Maya Ariffin said...

Itu cupcakes ke muffin nox?

una said...

maya: cupcake la mek cuma guna muffin cup. tp rupa dia yg berkerak tu mmg mcm muffin lak aku tgk. hahaha...wuteva it is, tetap HUDUH WITH CAPITAL H!!! ;p