Tuesday, July 12, 2011

Sofa & Karpet Baru In Da House!!

alhamdulillah...baru2 ni ada la rezeki lebih sikit untuk kami sekeluarga. so, apa lagi mau tunggu...terus tangkap sofa 1 set siap dengan karpet sekali ;p

kami plan tukar sofa sebab yang lama dah agak kronik. kalau duduk jer mesti sakit montot sebab dawai dia dah timbul2. pastu bila duduk pon senget sebelah sebab lapik bawah dah bocor. kronik tak kronik tu? huhuhu...tapi sofa tu kami simpan lagi. aku letak di area sebelah tangga. sayang woo...MIL yang bagi sempena pindah rumah sendiri di Puchong dulu ;D

skang ni kami tak sakit montot dahla sebab dapat duduk di sofa empuk. ngeh3....

kami beli ni di Arredo, Aloq Staq. tengah ada renovation sale skang ni. kalau tak sale memang tak terbeli la...

kami pilih yang 100% leather sebab tahan lama dan selesa. yelah, barang nak pakai lama kan? op kos kena pilih yang elok...


terus jadi sempit hall ;p



coffee table kami tak beli lagi sebab kat kedai tu semua mahe2 belaka. mau lari bajet! so pospon dulu cari next time jelah...

karpet pon kami tukar yang baru. saja pilih ada corak2 sikit sebab sofa dah plain ;D

sepatutnya kami plan nak buat tema moden. biasanya kaler itam, merah, putih related la dengan tema moden kan...tapi tengok skang ni kaler brown lak yang dominant dalam umah. so mebbe kami kena tukar tema la jadi tema cacamarba! hahahaa....



tempat adam guling2



lepas ni next project kami adalah WARDROBE! duit booking pon dah bayar kat kontraktor hari tu. kali ni kami pilih kompeni melayu pulak. bila dah ada progress nanti aku update balik. stay tuned!


p/s: sorry kualiti pics tak lawa sebab amek guna ifon jer ;p

3 comments:

mrs plain-june said...

weeewittt!!!!!!!!!!!! sangat santek! pandai pilih kare.. i mean.. the carpet.. to suit the plain sofa. pasni sarung kusyen kecik2 tu carik kaler merah ka.. atau belang2 ka.. kasik up the brown mood sket. cewah! ada gaya eric leong tak? :p

EDA said...

nak jugak leather sopa!!! dan carpet itu mmg cantek....:D

una said...

kekta: heheh...tq2. tgkla sapa yg pilih ;p aa mmg kami plan nak cari kusyen kaler terang sket nti ;D mandom ja tgk semua kaler brown. hihih...

eda: jemput la mai umah kami testing sofa tu. heheh...