Friday, October 30, 2009

Secret Revealed....


ayambek! miss me? (cheh, macam selebriti blogger lak ;P) lama sungguh aku tinggalkan arena blogging ni. heheh...nak citer pon taktau nak start dari mana. a lot of story to tell. starting from the 'secret', then outstation to Penang then to KL & Melaka...

oklah, i'll start with the 'secret' first. ramai kawan2 dah tahu sebenarnya pasal ni...just to share the news with you readers (cewahh...) i am soooooooo happy to announce that after a long awaited 2 years, me & bobo are not PJJing (perkahwinan jarak jauh la..) anymore starting from last week!
alhamdulillah...akhirnya Allah s.w.t. makbulkan doa kami....walaupun bobo dapat keje kat Sg. Petani yang amek masa dalam sejam setengah gak nak sampai ke Kangar, at least kitorg dapat gak dok skali sebagai satu keluarga yang complete. nilah namanya berkat kesabaran....syukur sangat... ;D

yang besnya, dia saja2 jer try mintak keje kat kompeni tu. tengok2 diorg panggil intebiu. tak sia2 aku temankan dia sampai terlelap2 dalam kete hari intebiu tu. hehehe....mana taknya, aku tunggu dalam kete dekat 4 jam tau! sibaik bawak magazine Malaysian Women's Weekly. abis khatam satu mag tu sampaikan crossword dalam tu pon aku jawab. sudoku jer aku maleh jawab. hahaha....

aritu yer2 aku ingatkan ada ramai candidates. rupanya dia sorg jer...tak penah aku attend intebiu yang berjam2 camtu. kira berbaloi gakla penantian aku dalam kete sorg2 aritu. heheh...nilah namanya rezeki, kan?

en. abam pon aku tengok makin sronok jer sebab daddy dia dah balik sini for good. yelah, kalau tak, aku sorg2 jelah yang dok layan dia. skang daddy dah balik, bukan main happy lagi dia sebab ada 'mangsa' tambahan untuk digigit. ehehehe...spiking of en. abam, budak kecik tu dah masuk 11 bulan pon...tak sampai sebulan lagi dia dah 1 year! nanti aku post entry pasal milestones dia pulak...
so, tu jelah 'secret' yang aku dok simpan sebelum ni...tanak la citer awal2 sebab takut tak jadi ker aper ker kan...citer pasal outstation, will be in my next entry (bergantung kepada tahap kerajinan ;p).


p/s: kepada kawan2 yang dok ingat aku preggy lagi, tekaan korang salah, tapi doa2kan la yer..kui3....

3 comments:

ana said...

salam..
wah tahniah la una..akhirnya bersatu gak. boleh le jadikan tekaan pregnant tu kenyataan...hehehe

hakuko said...

tahniah! berkat kesabaran dan ketabahan kak husna

marryme said...

siok laa mr abam dpt main dgn daddy cool hehehe :D