Thursday, October 8, 2009

Penantianku Berakhir

haha...nak tau aku menanti apa? sebenarnya aku dok menanti en. abam leh pegang botol susu sendiri masa menyusu ;p and tadaaa....yesterday was the day!

bagi orang lain mebbe it's not a big deal anak pandai pegang botol susu sendiri. but to me, it is. sebabnya, dah berbulan aku tunggu en. abam pegang sendiri botol masa nyusu. masa dia kecik aku ajar gak tapi dia taknak. still nak ummi yang pegangkan botol. nak bermanja kot. heheh...

semalam aku saja sua botol tu kat dia sebelum dia start nyusu. sebelum ni asal nak nyusu jer aku kena riba dia pastu tunggu la sampai dia abiskan susu. tengok2 semalam dia dah pandai sua puting botol tu sendiri ke mulut. aku pon lepaskan tangan. pastu dia trus nyusu sendiri. yay! dah berjaya!

masa bangun nyusu tengah malam semalam pon aku bagi dia pegang botol sendiri. biar dia prektis. tapi aku still monitor dia la. tu pon ada tumpah2 gak sebab dia nyusu sambil mengiring. hehe...

apa plak next accomplishment budak kici ni nanti yer? hmmm...sama2 kita nantikan ;D

3 comments:

speedlite said...

it does a big deal...senang kita nk buat kijo len..hehe....anak aku dulu 7 bulan baru leh pegang botoi sendiri...tp babah dia yg ada di tpt kejadian...sbb aku pi kelas..huhu...luckily dia snap gambaq nk tunjuk kt aku...:D

Maya Ariffin said...

really a big deal dude.. its sort of achievement for him. Aidid start trained pegang botol sendiri masa 7 bulan kot seingat aku. by 8 mths dia dah independent.

una said...

okla tu anak2 hgpa 7 bln dah terer pegang botoi. anak aku ni maleh sket. lani baru nak blajaq pegang. hehe..