Tuesday, April 28, 2009

The Story of a Jar of Raspberry Jam

last month i went to Melaka for the 'Jom Masuk U', the annual KPT carnival. like usual, after everything is settled, i and my friends went to jalan2. so we went to melaka mall. takder apa sangat kat sana tapi aku tengok ada cold storage. being a cold storage fan (eh, supemaket pon ada peminat tau) aku trus masuk situ.
wahh..memang siokla tengok variety of imported foods. mata aku meliar dok cari kraft's pudding yang aku suka tu tapi kat cold storage situ takder jual lak. frust btoi...memang pudding ni rare species sket. kekadang jer jumpa kalau ada luck ;p
so, round punya round aku ushar kat tempat jem lak. tup2 ada raspberry jam tu murah gilos! dalam rm4 per jar jer! imported brand lak tu - weight watchers. biasanya mana ada imported jam dapat harga tu. aku pon tak pandang kanan kiri dah trus amek jem tu zassss pegi kaunter nak bayar. dalam hati soka..soka..dapat beli jem murah la katakan...

aik? takkan kena bayar rm18+? aku beli ribena dalam botol dengan jem tu jer pon..tapi aku tak pi tanya lak kat budak cashier tu. so aku bayar la jugak. kuar dari situ baru aku cek balik resit. haaaa??? tipah tetipu ropanya..jem tu rm14+ per jar! hahahaa...nak buek camno..beli pon dah beli..redho jela...lagipon aku yang salah tengok price tag. yang rm4 tu bukan jem tapi mende lain..hehh...
so, this is officially the most expensive jam i've ever bought in my whole life! sibaik sodap & less calorie. weight watchers indeed!

2 comments:

Twendy Tots said...

takpola sekali sekala makan jem mahai :P

mrs plain-june said...

waa.. botoi dia santek! okela.. rega botoi kot yg mahai tu.. hahahaha..