Saturday, August 14, 2010

Dah Nak Siap!

dah lama aku tak story pasal rumah yang kitorg baru beli, kan? there's something happened during the process. menyakitkan hati! but we gonna try to sort it out. kami akan berusaha. will talk about it later, k? right now, let the piccas do the talking ;D sorry yer, size piccas cinoni sangat. aku cilok dari fb abah jer. coz he took all the pics using his iphone (i osso want one! huwaaaa!).



sedang meng'inspect' tingkap takut jatuh ;p



mak tengah kira baper biji tingkap yang ada sambil cekak pinggang. nak sponsor grille ker mak? hehehe...





me, mak, bobo & adam in front of the house. tak sabaq nak pindah! depa siap tanam pokok kat depan tu...



tak puas2 belek rumah ;p




kat depan rumah lagi ;D



ewah2...sabo nak, daddy belum pon start bayar lagi rumah tu. kih3...

9 comments:

ana said...

yahoo...dpt beraya kat umah baru!!!! erkk...sempat ke masuk umah raya ni??

Maya Ariffin said...

nice house Na. and big too.. area mana nih?

EDA said...

besaq nya weh... best nya!!!!

una said...

ana: heheh..tak sempat pindah pon. umah ni baru siap dalam 80%. mebbe taun dpn br pindah

maya: area jitra. nanti dtg la yer ;D

eda: tak besaq mana pon la. tanah pon tadak! umah hg beli lg besaq ;D

Maya Ariffin said...

errkk.. patut cam kenal jer design umah tu. kat blah mana Na? dekat ngan masjid or yg dekat ngan bendang?

una said...

maya: sebelah hiway jer. masjid & bendang ada byk kat jitra. yg mana satu eh? ;p

Maya Ariffin said...

hahaha ye tak ye gak kan. metua aku blakang masjid baru kat pekan jitra tu je. Raya ni tak balik, raya haji insyaallah.

EDA said...

umah aku besaq??...hahhaah...hg tgk musti hg gelak...:P...nak bg besaq kena renovate sana sini...$$$$ tarak...
thn depan nak pindah ka...best nya...mesti xsabaq kan...:D

una said...

eda: kami pon $$$ tarak. tu yg beli rumah takdak tanah. mmg xleh renobet tambah sana sini dah. huhuhuh...insyaAllah taun dpn kot pindah. developer bgtau mebbe tak lama ja lg nak dpt CF ;D