Tuesday, July 27, 2010

Puding Rimau Auummmm....


ngeh3...ganas tul nama puding nih. ekceli nama betul dia puding roti marble. or is it puding marble roti? heh...mana2 jelah. tapi belang2 dia macam rimau pon ada, kan? ;p ni kira 1st time dalam seumur hidup aku buat puding (jakun!). seronok bangga betul bila menjadi walaupun rupa dia agak huduh. hehehe...ni lah sebabnya bila main cedok jer puding tu. patut buat sukatan setengah kaler asal, setengah lagi kaler koko. bila kaler koko abih masa tengah me'marble'kan puding tu, kelam kabut la nak tambah lagi koko. so, jadila puding rupa tak semenggah tu. hehe...tak kisahla, yang penting rasa dia sama macam yang kekta buat ;D.
sesaper yang nak resipi, boleh gugel sendiri yer. aku pon amek dari sini jer. tengokla, lawa betul marble puding dia compare dengan puding aku. keh3...takper, akan ku terai lagi lepas ni sampai jadi lawa ;p chaiyokkkk!!

4 comments:

ana said...

wah rajin yer ke dapur..ok latu, try gak, ana x pernah pun buat seumur hidup...hahahaha

warhans said...

bila nk boleh mkn ntah puding tu.. takkan kena tggu lps raya kot.. ha ha.. buat la lagi dan lagi.. dan lagi.

mrs plain-june said...

mm.. dapnya nampak!! raya nnti bleh uat jamu beradik2 ;)

una said...

ana: sebab sedap, tu yg gigih nak try buat sendiri. hehe...

war: dah try kan...pehni turn hgpa bwk mai opis lak ;D

kekta: leh2..tp kena mai raya kat perlih la. hehe..