Thursday, May 13, 2010

Mari Melawat Aquaria

ari sabtu baru ni kitorg balik KL. saja la amek cuti 3 hari. leh relax2 sikit. lagipon mak aku dah rindu kat adam. satu2nya cucu yang jauh di mata, dekat di hati (sebab cucu2 lain semua dekat di mata & hati dah ;p). cewahhh....lewat petang tu kekta bawak red velvet cake. aku mintak dia buatkan special untuk bobo sempena besday dia ari jumaat sebelum tu. bukan main suka bobo dapat makan kek tu. hehe....kek surprise la katakan...baru tingat, nak buat special entry sempena besday bobo pon aku tak sempat ;p

esoknya aku & bobo bawak adam pegi Aquaria sebab adam suka tengok 'pish!' dell & his hubby pon join sama. so kitorg dapat la discounted admission fee sebab dell keje Petronas. hehe...sebelum tu kitorg lunch dulu kat Wong Solo Kg. Baru. nyummsss....maleh nak amek pic kat sana sebab dah lapaq sangat. huhu....


masa mula2 sampai, adam boleh tertido lak. taknak sia2 nyer pasal (walaupun dia masuk free) bobo dukung terus sebab nak bagi dia jaga. keh3....kijam sungguh daddy mu! tapi memang menjadi la sebab kejap jer pastu dia pon terjaga. hehe...

enjoy the pics below....


ada nemo! comel jer bila dia gesel2 badan kat coral tu ;D


badan ikan piranha tu macam ada glitter. menarik, tapi jangan tertipu dengan rupa dia. bahya woo...time ni diorg dah makan. sebab tu masing2 nampak macam stoned jer. tak bergerak langsung! heheheh...electric eel tu pon geli gak tengok (aku semua geli ;p).


furry friends yang sangat comels! ada 3 ekor otter & satu 'nate' lagi tu lupa lak nama dia. hehe...water rat pon ada tapi geli nak amek pic dia. bayangkan rupa tikus tapi badan dia lagi besar dari kucing! aku geli tang ekor dia tu. eiiii....


a school of little fishes, the diver & the 'flying' stingray


dua branak berposing kat 'jeti pulau redang'

dalam terowong...


a big stingray (ni kalau masak asam pedas setaun tak abis makan. heheh...)


last but not least, en. abam 'sunbathing' at pulau redang ;p

sebenarnya ada banyak lagi haiwan2 lain kat dalam tu e.g. frogs, insects, snakes, bugs & spiders tapi semua aku geli! tengok pon jauh2 jer. sebab tu aku tak amek langsung pics diorg. hahaha! teruk btol. ouh yer, dalam tu takleh guna flash masa amek gambar. sebab tu pics semua malap2 jer. jadi la daripada langsung tak nampak apa2, kan?

anyway, it was quite an exciting experience. tunggu adam dah cerdik sikit leh pegi lagi ;D

1 comment:

mrs plain-june said...

kalu gambaq kat 'pulau redang' tu xdak bayang sure nampak lagi real!! hehe.. btw, here's an award 4u: http://mrsplainjune.blogspot.com/2010/05/sunshine-award.html