Tuesday, March 5, 2013

The Power of Blogging



(tetiba ada pic daun setawar. heee...)

ada sebab kenapa aku letak pic tu... 

sapa nak sangka kan, dalam suka2 jer buat entry pasal mari bercucuk tanam, tup2 ada reader yang berkenan sungguh dengan pokok setawar. katanya pokok ni mengingatkan dia pada zaman kanak2 dulu. sebab masa tu dia suka selit daun ni dalam buku pastu nanti leh tengok akar dia tumbuh. awww...sapa yang tak pernah buat camtu kan? aku pon suka. dolu2 la zaman berhingus. heee...

pastu dia mintak aku poskan sikit daun ni kat dia. sampai sanggup nak bagi duit setem. beria2 sungguh! 

being me, aku tak suka nak menghampakan permintaan orang. eventho aku tak kenal pon reader tu, aku pos lah jugak 2 helai daun setawar yang dah ada tunas kat dia. FOC summore! hehehe...

pic atas tu reader tu yang email kat aku nak bgtau daun2 tu dah selamat sampai. happy btoi dia bila dapat daun2 tu. huhuhu...

anyway, dah hampir 2 bulan berlalu...harap2 daun yang aku pos tu boleh survive la. hehe...

tu jer nak story arini. heh...

till then. toodles!

5 comments:

mrs plain-june said...

feels good kan when we know we had made someone happy.. even with daun setawar only!

una said...

kekta: btoi2! :D

Anonymous said...

Hi,

The 2 daun setawar that you gave me has grown into two pots of daun setawar. Wanted to let you know but I couldn't find your email address..luckily I came accross your blog again...Everyday when I look at the two pots of my daun setawar, I really feel so warm knowing that there are really some kind people out there who will really entertain some weird request from a stranger and somemore send the daun setawar to me FOC by Pos Laju...Haha... Will send you the photos one day! Have a good day!

una said...

hi vinney! (i hope i got ur name right) aww..it's not a big deal. am more than happy to help u. i'm so glad to hear about ur daun (now a grown plant) setawar! please take a good care of them okay? do send me their photos later! ;D

Anonymous said...

Please give me your email address. I want to email you photo. My email is vinneycwf@yahoo.com. Cheers!