Thursday, March 28, 2013

Bananatella French Toast


dah lama dah buat french toast ni tapi lupa lak nak share dalam blog. sokmo share dalam instagram jer. pic ni pon amek dari insta sebab tu blur sket. hehe...

btw my insta is private. sebab taknak culprit2 dok spam memacam dalam komen. rimas! tapi kalau sesapa nak folo bleh jer...just add me: husnaidrus and insyallah i will accept. 

errr...dok pomot insta ler pulok! heeee...

back to our topic ;p

sila la terai buat french toast ni yer. sonang jer ;D

nah resepi. dicilok dari ovenhaven:


2 burger buns, or any thick bread (i used plain pandan bun. sebab tu jer bun yang jumpa kat kedai masa tu. hiks!)
1 egg
1⁄3 cup milk
1 teaspoon vanilla essence (ahkak tak bubuh lak)
1⁄2 tsp ground cinnamon
sliced bananas (resepi asal taruk stoberi but i loike banana more ;p). sukati la nak sumbat banyak mana pun. hehe...
4 tablespoons Nutella
Cara2:
Slice the buns midway to create a pocket, being careful not to cut all the way through.
Drop 2 tablespoons of Nutella in each pocket you’ve created, and spread it on both sides.
Stuff the sliced bananas in the pocket all the way in. Do not overfill.
In a bowl, combine the egg, milk, vanilla and cinnamon together.
Heat a lightly-greased griddle or skillet over medium-high heat.
Dunk each burger bun in the egg mixture, soaking both sides.
Place on pan, and cook on both sides until golden. Serve warm.
sedap dimakan waktu bekpes panas2. selamat mencuba!
till then.
toodles!

2 comments:

mrs plain-june said...

eh.. x pasan ada gambaq ni dalam insta!

una said...

kekta: hukalohhh...da lama da...