Wednesday, February 16, 2011

Progress Renovation Dapur (Part 4)

semalam 1st time kitorg pegi pasar pagi di Pekan Jitra. bes jugak sebab ada jual macam2. hajat di hati nak makan nasik kerabu pagi tu, tapi tak jumpa pulak gerainya. mebbe dah habis atau memang tak bukak kot. so tukar menu makan nasik kuning dengan lauk pauk. pastu tapau roti canai kat 1 gerai ni. penjualnya orang2 tabligh. kitorg beli 2 keping jer, tapi diorg bagi free 1. adam plak dapat free 1 peket chocs. murah rezeki sungguh kami pagi tu. alhamdulillah....

oops! terkuar topik lak ;p ok, berbalik pasal citer progress renovation kat dapur.


sebenarnya bukan major renovation pon, cuma pasang blind jer. tapi still dalam W.I.P kan? hehehe...


setelah hampir 3 minggu penantian, akhirnya blind kat dapur dah siap semalam sempena sambutan Maulidur Rasul (huh, apa kaitan?). aku buat 3 layer kaler - off-white, silver & dark grey. bila dah pasang nampak macam out-of-theme lak. huhuhu...tak kisahlah. yang penting ada blind ;p ouh yer, Salam Maulidur Rasul kepada semua! walaupun dah lepas, aku nak wish jugak ;D


sementara tunggu blind siap, kitorg cover tingkap dengan kain pelikat dan kain batik jer. kih3....tradisional sungguh!


BEFORE

tingkap depan sink - cover dengan kain pelikat bobo. ada pisang enterprem lak ;p


tingkap washing area - cover dengan kain batik aku. macam pakai skirt pon ada. huhuhu...




AFTER

tinggg! tiada lagi kain pelikat la la la la....pisang masih ada di situ


kain batik dah turun pangkat jadi penutup washing machine

hari isnin minggu depan kontraktor nak datang pasang worktop pulak. aku ingat nak amek cuti untuk celebrate worktop baru. hahaha...kidding! taklah, untuk monitor kerja2 pemasangan jer. someone should be home anyway, right? kalau tak, camner diorg nak masuk rumah kan? tapi lepas discuss dengan bobo, dia yang akan amek cuti nanti. okla tu, settle one issue.


stay tune for more entries on our kc, okes?


nak nap kejap. hehehe...toodles!


5 comments:

aQueen said...

boleh dimaapkan la..sebab kain pelikat n batik tu cun.. kalau tak..ader gak yg muntah ... hehe..

mrs plain-june said...

matching ja kaler kain pelekat & kain batik tu dgn cabinet :p

Iela Fazielah said...

cantik tu blind kalerful... xterpikir pun nak wat camtu... nak tempah mcm ni jugak utk tingkap toilet ila la

ana said...

cantik la blind tu...kena tempah ker? siap punyer xder?

una said...

melia: chaittt...

kekta: akak ckp br prasan sedondon rupanya kain dgn kc tu no..hehehe...

iela: salam kenal! wahh...kat toilet ada tingkap? mesti rumah iela besar kan? anyway, tq2..patutnya nak buat cam lain, tp kedai tu faham cam lain lak ;p

ana: tq2...aa blind tu kena tempah. kalau nak siap punya kena beli kat ikea la. tapi takdakla kaler2 cmtu. hehehe...