Tuesday, October 26, 2010

En. Abam @ 23 month old




nilah latest pic of my one & only anak teruna berambut cacak! hehehe...tercacak habis kan? gunting la baper kali pon dok camtu gak ;p tapi ahad aritu dah gunting dah...
niway, semalam adam dah genap 23 bulan, which means lagi sebulan jer dia dah nak masuk 2 yo :D
here are his milestones for this month:
1. dah pandai humming & singing (in his own version) lagu2 dalam PHDC, twinkle2 little stars & rasa sayang. semua characters dalam PHDC dia dah kenal kot.
2. kalau dulu bila nampak gambar Mickey Mouse dia akan sebut 'mimi moss', skang ni dah tukar lak jadi 'hot dog!' sebab ada lagu hotdog dalam PHDC. siap joget2 lagi. hihih...
3. dah pandai buat gaya 'otomen' (Ultraman). tah sapa ajar pon taktau. tak penah lak aku bukak citer Ultraman kat umah. hmmm...
4. dah tau sebut nama kitorg walaupun still pelat. daddy dia jadi 'Amilu Hahazhan', nama aku jadi 'Fififah Usna'. nama opah dia Ramlah, tapi dia sebut 'Melah'. kekekeke....ouh, cik bibah dah bertukar jadi 'zibah'. okla kan? ;p
5. adam tak kisah kalau dia duduk sorang2 dalam carseat kat seat belakang kete. skang ni kalau kitorg nak balik KL pon memang letak dia kat belakang jer. to our surprise, he behaved well! aritu dia siap ikut nyanyi lagu Poker Face-Lady Gaga part 'po po po' tu lagi masa on the way nak ke KL. kih3...

that's all i can think right now. lain2 progress tak banyak sangat. dah jadi toddler camtu la kan? hehe...

3 comments:

mrs plain-june said...

adam dah busatla!!! nampak very the macho pakai baju tu. hemsem!

ana said...

unik betul la rambut adam tu...

dell said...

enshemnya adam!! tak mcm nak masuk 2 tahun pun hehe