Monday, April 19, 2010

Padah 'Sekodeng'




please dun get me wrong people. my intention is just to share my happiness on my new 'darling', not to show off, okes? *peace* (tayang sikit jer eh, malu.. :">)

my birthday is in november hence i call this new darling as my super duper advanced birthday gift! eheheh...i've been a 'gerabak' fan since years ago. masa tu lom mampu la kan. cuma mampu tengok & beli yang imi ;p but alhamdulillah rezeki tahun ni, i got my 1st original 'gerabak' as my birthday gift for myself. ('gerabak' imi doesn't count ;p) yup, i forked out some money from my own pocket, not bobo's ;D tapi aku dah cakap kat bobo birthday tahun ni nak henpon LG New Chocolate. muahahhaaa! (gelak evil >;D) no lah, kidding. tak minat pon LG tu. tatau nak apa pon sebenarnya...coz i've got what i wish for since forever oredi. kekeke....

anyway, i came across this bag unintentionally. takder plan nak beli any bags pon buat masa ni. but i just love to 'sekodeng' pretty handbags from web browsings & bloghoppings here & there. nilah padahnya...kekekek...so i got the bag from an online store based in US with a 25% discount. kalau nak beli kat butik di KL nun memang tak beli la kan. harga jauh beza. not worth it. yang ni aku cuma pilih nak bag mana & which color from the website, transfer the moolah & tunggu 3 weeks for the bag to arrive. sangat memerlukan kesabaran yang tinggi. phewww...

some people might say 'eleh, baru beli 1 designer handbag pon nak kecoh'. mintak mahap la yer, it's my 1st so haruslah aku 'keciwi' (look out Perlis dictionary for its meaning kalau ada la. ngeh)...

tu jer aku nak citer untuk entry ni. *peace* lagi sekali. hehe...

5 comments:

ana said...

ala una...tunjuk le habis br best tgk...:)

aNnAsUe'G said...

uiish! seronot!
alang2 tayang, tayang la semua skali! ;D

Maya Ariffin said...

Una, tis is my new blog address http://sweetoothy.blogspot.com

una said...

ana & jie: ai malu la nak tayang.. ;p

maya: uiks? sudah tukar ka?

mrs plain-june said...

bak kata mak.. dah gheja penat2.. kenala reward diri seniri.. ;)