Wednesday, September 30, 2009

Pelik bin Ajaib


nilah kucing kesayangan aku dan bobo. kitorg letak nama dia mary lou or fondly known as mary ;p mary ni nama asalnyer belle. kitorg adopt dia dari SPCA in Januari 2008. masa tu umur mary lebih kurang dalam 5 bulan. kitorg baru jer pindah ke Puchong masa tu. en. abam pon tak wujud lagi ;p
disebabkan kitorg pjj, bobo cakap sunyi la dok sorang2 kat umah masa tu. so kitorg decide nak bela kucing untuk temankan dia. hehe...sian sungguh kan...aku dok kat Perlis at least ada housemates. takla sunyi sepi...tapi bobo balik keje sembang dengan mary jela...kui3...
masa nak amek vet situ bagitau yang belle a.k.a. mary ni dah di'dewormed' dan di'neutered'. maksudnya takder kutu dan takleh peknen la kan...
lepas aku abis pantang my MIL suh pindahkan mary ke umah Banting. dia nak jaga sebab taknak bulu mary affect en. abam. kalau jadi asthma kan susah...so kitorg pon terpaksa la hantar mary balik kampung...hehe...
start dari situlah mary hidup bebas. suka sungguh dia dapat panjat pokok ngan lari2 kat taman sumer. masa dok Puchong dok panjat dapo ngan lari dalam umah jer. hehehh...
di suatu hari........jeng..jeng...jeng.......


mary terberanak!

patutla masa aku balik Banting tu aku tengok dia gemuk semacam. yer2 jer aku ingat sebab dia makan banyak. tapi yang peliknyer dia nampak macam letih jer...asik2 nak duduk, asik2 nak tido. rupa2nya ada isi...iskkk....

tak ker pelik bin ajaib namanya tu? dulu vet cakap dia takleh beranak. tup2 kuar 2 ekoq trus. how kam bing? btw tu pic lama masa diorg kitten lagi. skang dah besar sket. nanti aku uploadkan latest pic diorg. comey gak macam mak diorg...heheh....

kena mintak balik rm150 dari SPCA la camnih..

p/s: ilang pulak spacing paragraf entry nih!

2 comments:

marryme said...

comeynyaaa!! hihihih

una said...

hehehe...kaler pon sama cam mary ;p