Thursday, May 8, 2014

Our Kitchen Cabinet

ayambekkk...huhuu...tetiba senyap lak mrsbobo ni. sebenarnya kami baru balik dari coti2 kat osaka. well, that's another story. hari ni nak story pasal kitchen cabinet (kc) dulu ;p

kc kami dah mula dipasang masa minggu ketiga april. kiranya seminggu sebelum kitorg holiday la. tapi diorg pasang separuh jalan jer sebab countertop belum siap. as of today pun tak siap2 lagi top tu. adehhhh...tapi tokey kc cakap minggu ni insyaallah akan setel semua. harap2 gitu la...

serba sedikit info pasal kc:

  • material countertop = quartz stone kaler putih
  • pintu cabinet = kalau rumah dulu buat kaca, kali ni tukar akrilik pulak, all white ;D kabinet gantung campur dengan frosted glass. akrilik ni nampak berkilat cantik tapi lambat laun boleh calar. tapi kalau comot senang leh lap jer...
  • wall tiles guna yang sedia ada jer kaler grey
  • tall unit ada 3 ketul. satu untuk microwave & oven, dua lagi untuk sumbat food ;p
  • body cabinet = material kayu, kaler putih
  • accessories = double bowl sink, double faucet, soft close drawer system, spoon tray, spice rack & 2 rack apo tah ;p
  • handle = aluminium edging
  • island = siok kali ni dapat gak buat island idaman walaupun tak besar mana. janji ada. hikhik...guna material sama jer...

tema kaler kc adalah 'all-white'. saja taknak berkaler2 dah sebab nak bagi nampak luas sikit dapur tu. blind pulak dah plan nak pasang zebra blind kaler pink lembut. baru girlish gitu. kih3...

jom layan gambar masa pemasangan.





buat masa ni rupa kc masih sama cuma pintu2 dah dipasang. haihhh....tak sabor lak rasa ;p

till then. toodles!

4 comments:

Masitah Abdullah said...

salam k.husna, eta pon suka white kitchen, tp selalu fikir macam mana nak menten keputihan tu, nnt akk share ea mcm mana nak menten. sebab mmg plan nak white kithen jugak utk rumah sendiri nanti =)

una said...

salam eta, cemana nak menten eh? akak pun tak sure cmner. tehehe...nti nak try tanya tokey kc kot2 dia ada tips. will share later, k?

bintang_zue said...

saya nak tanya banyak tentang kc n renovation sbb saya pon dok d lunas. n bercadang nak buat renovation juga.

saya amat berbesar hati jika pn husna boleh add fb saya zuraihan yusof.

una said...

salam zue, erkk xyah berpuan2. panggil husna sudah ;D
nak tanya psl kc? boleh email atau add yahoo ID sy kat shhusna@yahoo.com