Friday, March 18, 2011

Let's Get Organize!

today me wanna story about my kitchen organization. wahh...kitchen pon ada organization eh? yes indeed! kalau ada kc yang 'jelita', tapi tak kemas dan tak tersusun sure sakit mata kan?

btw, to dear readers, janganlah korang bosan pulak yer sebab aku asik2 citer pasal kc, dapur, kc, dapur. hehehe...bukannya apa, area lain kat umah aku tu tak direnovate langsung. so nothing special gitu. nak tayang pon malu. tehehehe....

back to topic. remember my tall unit? ni lah rupanya setelah disumbat dengan food stocks. agak semak samun kan?

kebetulan bebaru ni tupperware ada less untuk set square round. apa lagi, cepat jer aku rembat. lagi pun set tu ada kaler baru - pinkish red. me likey!


nilah set tupperware nyer...


ralat: terlupa add pic ni awal2 td ;p

setelah diorganized...kurang sikit sakit mata bila pandang. huhuh...

bukan tu saja yang aku beli, bekas bawang pon aku sapu sekali (pompuan..pompuan...). bekas ni agak besar so ubi kentang pon aku campak dalam tu sekali ;p


bekas bawang yang sedondon dengan kaler kc ;p


that's how i organized my kitchen. other parts of cabinets pon dah banyak yang aku susun barang. tapi still ada kosong lagi. tak tau lak nak simpan apa kat situ ;p
tapi aritu berangan gak nak susun recipes and cookbook kat dapur. hmmm....nanti one day nak planlah buat projek buku resipi :D

1 comment:

mrs plain-june said...

aih, berkilat lagi oven tu.. bila nak rasmi? ;)