Tuesday, January 18, 2011

Progress Renovation Rumah

title entry kali ni takder part2 dah. sebab dah cacamarba. keh3...

minggu ni rumah dah siap pasang lampu2 dan kipas semua except kat bilik bawah. apek kontraktor tersilap pegi pasang kipas kat dapur lak. aku suruh pasang kat bilik sebelah dapur. tskkk....bobo kata takper, nanti beli lain jelah kipas untuk bilik tu. huhuhu....dia siok pulak ada kipas kat dapur. nyaman gitu ;p



nilah rupanya kipas Alpha kaler gold yang kitorg beli aritu. dalam pic ni tak clear sangat kaler dia sebab snap guna hp jer. kamera aku tertinggal kat opis lak ;p kat dapur kitorg tak buat plaster siling so guna lampu kalimantang jela. tapi cornice 'terpaksa' buat sebab nak tutup kabel wiring kat tepi tembok atas tu.

bawah ni pic di area dining dan hall setelah dipasang plaster siling, lampu2 dan kipas ;D dinding pon dicat semula sebab dah comot. ouh yer, weekend aritu kitorg dah beli kain curtain untuk satu rumah except untuk tingkap dapur (nak pakai blind), tingkap bilik adam dan tingkap family area. nak pilih kain curtain pon berjam2! sampai adam pon cranky. sian dia ;p hopefully kaler curtain kat hall nanti sesuai la dengan kaler dinding tu ;p




lega sebab dah tak nampak kabel yang melintang patah membujur lalu tu. hehehe....

btw, esok orang kc nak pegi pasang dah. tapi ada bad news - countertop tak sempat siap. huwaaaaaaa :'-( kitorg terpaksa tunggu after CNY sebab company supplier nak cuti panjang. haihhhhhhhh......kitorg dah usaha mintak diorg cepatkan jugak tapi setakat tu jer yang boleh buat. redha jelah....nak cari supplier lain pon confirm semua tak boleh buat cepat sebab semua pakat nak cuti raya. kena la fikir plan B pulak camner cara nak masak :-( note to myself: lain kali jangan buat kc time dekat2 CNY. huhuhu....

insya Allah hari ahad ni kitorg plan nak pegi cuci rumah. sebab tinggal seminggu jer lagi nak i like to move it! move it! barang2 pon dah simpan dalam kotak sikit2. yang mana dah tak guna pon dah dilet go kat tong sampah. huhu...banyak jugak tukun tiruan kat umah aku tu rupanya.

dalam dok sibuk2 fikir hal rumah, kete aku pulak rosak T_T skang ni masih di 'spital'. sibaiklah kete bobo dah leh amek dari workshop. kalau tak, aku kena naik gerek karan la pi opis. huhuhu....


hopefully everything will run smoothly after this. Insya Allah...

1 comment:

mrs plain-june said...

ho yeah!!! i like to move it move it! we like to??? move it!!!