Wednesday, January 12, 2011

Progress Renovation Dapur (Part 3)

olaa...hepi belated new year eberibadi! dah masuk 2nd week Jan baru sempat wish. hehe...

seperti biasa, aku nak citer pasal renovation lagi ;p (selagi belum slamat pindah, selagi tulah aku nak citer. huahuahua....)


alhamdulillah minggu lepas dah nampak progress kat dapur. tiles lantai dah siap pasang. tiles ni pon kitorg yang pegi pilih dan beli sendiri. kaler koko dan sedikit kesat. kalau lantai situ basah takla terpeleot kan ;p draining pipe untuk washing machine pon dah ada.


sebenarnya sebelum kontraktor nak pasang tiles tu ada kejadian yang tidak diingin terjadi kat umah. PAIP DALAM TEMBOK LEAKING! habis satu rumah banjir! sibaiklah kontraktor paip cepat gak buat keje diorg. skang ni semua dah setel. phewww....takleh bayangkan kalau kitorg dah pindah masa tu. hopefully lepas pindah tak jadi dahla leaking2 tu.





ouh yer, tengok pic di bawah. nilah rupa kabel yang merentang dari depan ke dapur yang aku bagitau dalam entry lepas. huduh kan? so nak taknak kitorg kena la buat plaster ceiling (pc) untuk tutup kecacatan tu. kontraktor cakap dah siap pasang kelmarin. this weekend baru nak pegi tengok camner rupa.

we just opted for a plain pc. takder cornice bagai. tunggu PM bagi bonus baru mampu buat kot. hahahaa...mimpi di siang hari jelahhh...




last weekend kitorg pegi kedai lampu Acfirst di Kelubi, Jitra. kontraktor yang tunjukkan jalan. nak harap kitorg pegi sendiri memang tak sampai la sebab belum arif lagi area Jitra nih. asam kelubi ahkak tau la. hehehe...

hari tu dapatla beli semua lampu rumah (downlight, lampu bilik air, lampu dry kitchen, lampu tangga) dan tambah lagi 3 biji kipas. kali ni kipas yang aku beli semua guna remote control. brand Alpha jugak. planning dulu nak beli KDK atau Panasonic. tapi takder jual lak kat situ. so rembat jelah apa yang ada. asalkan ada warranty.


tu jer kot nak citer. takder idea lak untuk ending ;p


toodles!

2 comments:

mrs plain-june said...

uih. lantai dapoq ka yg berkilat2 tu? kena jaga2 la.. tak pasai dok buat split tiap2 hari..

una said...

aa lantai dapoq la tu. mmg lantai asal gitu. tu tara belum polish. kalau dah polish makin berkilat lip lap lip lap la...heheeh