Monday, September 20, 2010

Lebaran Tahun Ini

wah..dekat 2 minggu tak jenguk blog. raya sakan ahkak! hehehhe...sebenarnya ada jer masa nak blogging tapi kemalasan datang melanda. online untuk bukak fb jer. tu pon bukan tiap2 hari...
sekarang ni aku still dalam on leave lagi seminggu. so total 2 minggu direct la aku bercuti. balas dendam sebab dah berkurun tak cuti lama2. muahahahaa....tapi bobo dah start keje, so dia dah balik ke Perlis la. aku still di Kelana Jaya, umah parents aku. adam lak aku 'post' ke Banting, umah opah dia. jadinya sorang di sana, sorang di sini, sorang di sinun. huhuhu...
percaya atau tak, 3 keping jer gambar raya kitorg yang senonoh. tskkk....gambar 3 beranak lak takder langsung! tah hape2 jer kan?



1st day of raya. semua pakai oren except mak sebab mak lupa bawak tudung kaler oren. terpaksa la lari dari tema. hehehe...


2nd day of raya. adam berposing untuk ummi. masa ni kitorg pergi beraya di rumah bos bobo


mommy & son. see my 'baju raya'? disebabkan nak 'save' 2 pasang baju kurung untuk beraya di Banting, aku pakai jer blouse & jeans hari tu ;p



btw, tuan tanah masih dilanda kemalasan. jadi aku summarize jelah how we celebrated our raya. hehehe...please bear with me, okes? ;p


A Day Before Raya
as planned, family aku including mak & abah pegi Queensbay Mall untuk last minute shopping. hehehe...bobo beli 2 helai baju & a perfume, adam dapat kasut, abah beli 1 tshirt (Adidas lagi!). mak & aku tak beli pape ;p hajat di hati aku nak cari teapot baru ganti yang adam pecahkan aritu & a blouse. last2 dua2 tak dapat. takper, there's always tomorrow ;D

1st Day of Raya

beraya di Bukit Mertajam & Batu Uban, kampung terchenta & tempat aku membesar. kat sana adam terpecahkan pintu kaca kabinet tv abah aku yang ditinggalkan kat rumah tok. iskk....lasak sungguhla mamat kecik tu! sibaikla kabinet tv tu pon dah high time untuk diganti. kalau kabinet baru, mau sakit poket mr bobo. ngeheheee...


budak cheeky! kabinet kat belakang adam tulah yang dia terpecahkan. i repeat, 'ter'...bukan intentionally tau. gambar ni dicilok dari fb wife cousin aku. hehe...


2nd Day of Raya

pergi beraya kat rumah bos bobo di Sungai Petani. the food was awesome! siap ada keli bakar, daging bakar dan sate yang sangat yummeh! teringat2 lagi kesedapan grilled food kat sana *droolss* malamnyer pulak, makcik & pakcik aku buat mee rebus & baked marinated lamb (ni aku rasa sikit jer sebab aku tak minat lamb). wah, keje makan sesajo... ;D

3rd Day of Raya

pagi tu, baca news pasal Datuk Sosilawati mati dibunuh di Banting. erkkk...kebetulan kitorg memang nak balik ke sana pon lepas breakfast. tak sangka betul kejadian zalim macam tu boleh jadi kat sana :-S tempat kejadian tu cuma 15 min drive jer dari rumah mertua aku. while i was there, saja amek kesempatan drive along jalan ke Kanchong untuk cari petrol pam. rupa2nya opis peguam kap lam ya nga yang dah kena sita tu betul2 kat depan pejabat IPD Banting. ishhh....depan pejabat polis pon berani dia buat jahat, kan?

kitorg sampai di Banting dah lewat petang. alhamdulillah our journey was smooth. tak jammed di highway tapi kete banyak gak. so tak pergi beraya mana2 la hari tu. we just stayed at home resting sambil menghabiskan kuih raya ;p

4th Day of Raya

lepas Zohor kitorg beraya di rumah makcik2 bobo di Saujana Utama & Keramat. aku jadi banker adam jela hari tu sebab dia dapat banyak angpau. hehehee...

5th Day of Raya

kitorg gerak lepas Zohor gak untuk beraya di rumah mak & ayah sedara bobo di USJ & Kuala Selangor. mak aih...jauhnya nak ke KS sebab kitorg lalu ikut Ijok. on the way balik kitorg lalu ikut Klang. jauh gak tapi tak terasa sangat sebab jalan lurus jer. heheh...

6th Day of Raya

bertolak balik ke Perlis...

7th Day of Raya

Selamat Menyambut Hari Malaysia! did laundry and relaxing at home.

8th Day of Raya

cuti lagi. relaxing at home and packing again.

9th Day of Raya

bertolak semula ke KL. hehe...safely arrived at 1.15pm.

10th Day of Raya

hantar adam ke Banting dengan abah :-S sebelah petang sedara mara lak datang beraya di rumah KJ.

11th Day of Raya

here i am typing this entry ;p



phewww....what a hectic raya i have huh? tiring but it was fun tho. so how was yours? care to share? ;D

oklah, nak bersiap2 pegi rumah kekta lak jap lagi. till then. toodles!

7 comments:

Hadramie said...

lusa beraya kat luar negara pulak! hehehe..

ana said...

wah...pack betul aktiviti raya. ana balik kg raya ke 3...raya ke 7 balik KL semula. baki2 terakhir cuti serbu rumah kengkawan. ari start keje....ooiii lama tul cuti. jgn lupa jln balik opis nooo... :P

Maya Ariffin said...

melintas klang sampai banting balik kuala selangor gi keramat.. tapi umah aku tak singgah pon! pang kang!

Anonymous said...

pn bobo bm kat ner?

una said...

abah: uhuk..uhukk...org yg berckp pon sama la. ngeee..

ana: hampir2 lupa jln blk opis tau. keh3...

maya: ampun mak enchek..aku co-pilot jer. kena ikut perintah pilot jer. heheh...

cik anon: bm di taman desa damai. tau tpt tu?

Anonymous said...

oh tmn desa damai.tahu gak ler area kebun sireh perda tu kan.i area nibung tebal.kat bm ni belah yr mum or dad.

una said...

cik anon: aa btol2 kat situ la ;D masa kecik dulu penah duduk kat situ. beraya di umah makcik kat sana sbb tok duduk dgn diorg..