Thursday, September 19, 2013

Trippin' to Roti Canai Transfer Road

awal bulan hari tu kitorg plan nak try the famous roti canai Transfer Road, Penang. gigih pakai waze nak cari tempat tu. jakun tak penah pi ;p dalam kete tetiba bobo cakap nak bawak adam naik Bukit Bendera lepas bekpes. aku pon dah berpuluh tahun tak pi sana so why not? ;D entry pasal Bukit Bendera kemudian la yer..

kitorg sampai Transfer Road dalam kul 9.30 pagi. orang punya la ramai. one of my tips nak tau kedai tu famous or not - semua bangsa ada. hehe...sibaik tak susah dapat seat.

aku order roti canai kuah banjir dengan daging. pastu tamak, order roti bakar telur goyang satu set. konon nak share dengan adam la. hiks!

gerai roti bakar tu sebenarnya asing dengan gerai roti canai ni. dia macam menempel jer kat sebelah tu. tapi diorg share customers la. 







roti bakar telur goyang dia not bad la. nak kata hebat sangat pon tak jugak. yelah, wat du yu espek? roti bakar jer kan? mesti la rasa macam 'roti bakar'. kih3...

atas roti tu dia letak telur separuh masak ada 2 biji. depa guna roti benggali yang dibakar atas arang pastu sapu dengan majerin & kaya. 

konon nak share dengan adam kan? padahal aku yang makan banyak. ngehehe....


roti canai dia pon memang mabeles! tengokla daging dia bagi 3 ketul besar2. tapi lembut jer. roti canai pon lembut. ada tengok sorg apek ni order lauk ayam, pon besar jugak. memang puas hati la dengan portion dia...boleh kenyang sampai petang!




kalau nak cari tempat ni, sila type alamat kedai: 56, transfer road, georgetown, penang dalam waze. insyaallah tak sesat. heee...



okes, pasni insyaallah entry pasal trip ke Bukit Bendera pulak yer. 

till then, toodles!

2 comments:

zila said...

glupppp....nampak cam sedap. Saya ni org penang...dah lama nk round kt penang makan2 jalan..tapi ntah bila..jalanpun xbeapa nk familiar

una said...

yer zila, mmg sedap! trylah. sy pon membesar kat penang tp sama gak mcm zila, bknnya familiar bab2 jln kat sana. tehehe...